Nieuwsoverzicht

Brabantse Superleague nu provinciaal

In 2017 werd de Brabantse Superleague opgericht met de bedoeling competitie te bieden op de ZLU-vluchten tussen de inkorfcentra: De Heen, Hoogerheide, Tilburg en Werkendam.

 

Het is een open samenspel met deelnemers uit hoofdzakelijk de afdeling Brabant 2000 en enkele liefhebbers uit de grensgebieden. De Brabantse Superleague (BSL) mag zich verheugen over een mooie deelname, immers alle duiven staan automatisch gedubbeld. De afgelopen twee jaar kende de BSL twee sterke generaal kampioenen in de personen van Jan van Gils in 2017 en Ronald Geerdink in 2018.

 

De startende IFC's wilden klein beginnen om zo de kar goed op de rails te zetten, ondanks de velen verzoeken vanuit Oost-Brabant en inkorfcentra vanuit omliggende provincies.

meer lezen

Huldiging Brabantse Superleague

Op vrijdagavond 18 januari werd in het landelijk bekende wegrestaurant ‘Napoleon’ te Hank de tweede kampioenenhuldiging gehouden van de in 2017 opgerichte Brabantse Superleague.

 

Afspraak is dat de huldigingen van de Brabant League beurtelings samen gehouden wordt met de kampioenenhuldiging van één van de NIC ’s die aangesloten zijn bij de Brabant league. Dit jaar was het NIC Werkendam, die de eer te beurt viel, om de kampioenen van 2018 in het zonnetje te zetten.

meer lezen

Prijzenpot Supersprint Barcelona BSL

Beste sportvrienden,

 

Voor de Supersprint van Barcelona in de Brabantse Superleague schreven 53 deelnemers zich in, samen met de bijdrages van de IFC's hebben we een prijzenpot van 565,- euro te vervliegen. Altijd leuk als je met je neus in de boter valt, zeker als je weet dat de

1e prijs 250,- euro is.

2e prijs 150,- euro

3e prijs 100,- euro

4e prijs   40,- euro

5e prijs   25,- euro

meer lezen

Barcelonanieuws

Beste vrienden van de Brabantse Superleague,


De eerste ZLU-vlucht hebben we achter de rug, de winnaars zijn bekend, Harry de Jong van harte proficiat met deze fantastische zege! Ook hebben we Agen inmiddels ingemand, 1.082 duiven totaal is nog steeds een mooie score, maar helaas zijn het er wel 181 minder dan in 2017. Is het zware voorseizoen hier debet aan? Wij laten ons niet uit het veld slaan en vieren feest zolang er strijd is en een reden tot paniek komt in mijn woordenboek niet snel voor.

meer lezen

Foto's prijsuitreiking Brabantse Superleague

De Brabantse Superleague kende haar eerste succesvolle prijsuitreiking in Hoogerheide. Een enkele foto van de aanwezige kampioenen.

meer lezen

Verslag evaluatiebespreking Brabantse Superleague

21 november 2017

Aanwezig afgevaardigden van: IFC Werkendam, IFC Tilburg en IFC Hoogerheide.

 

Aanvang 20.00 uur in Hotel Princeville te Breda. Het seizoen 2017 werd geëvalueerd, alles was succesvol verlopen, de Barcelonasprint werd goed ontvangen, maar bovenal was de actuele en goed bijgehouden eigen website een groot succes. Tot slot hoorden we positieve geluiden over de recentelijke prijsuitreiking.

meer lezen

Uitslag Barcelonacup

Uitslag BARCELONACUP (gesponsord door Philip Geerdink): 
1 De Heen (3 eerst get. aan prijs 17)
2 Tilburg (3 eerst get. aan prijs 29)
3 Hoogerheide (3 eerst get. aan prijs 46)
4 Werkendam (3 eerst get. aan prijs 61)
meer lezen

Attractievlucht Barcelona

De eerste krachtmeting zit er op, Mont de Marsan werd voor enkelingen een daverend succes, de ander moet het doen met niet ingeloste illusies, een volgende keer beter. Over een week korven we in voor de konininnevlucht van de internationale fondkalender vanuit Barcelona, door de Brabantse Superleague uitgeroepen tot attractievlucht met een grote "cafésprint" onder al haar deelnemers, inleg 5,- euro p/p. voor de snelste eerste getekende. 

meer lezen