Huldiging Brabantse Superleague

Op vrijdagavond 18 januari werd in het landelijk bekende wegrestaurant ‘Napoleon’ te Hank de tweede kampioenenhuldiging gehouden van de in 2017 opgerichte Brabantse Superleague.

 

Afspraak is dat de huldigingen van de Brabant League beurtelings samen gehouden wordt met de kampioenenhuldiging van één van de NIC ’s die aangesloten zijn bij de Brabant league. Dit jaar was het NIC Werkendam, die de eer te beurt viel, om de kampioenen van 2018 in het zonnetje te zetten.

Nic Werkendam heeft al een aantal jaren de traditie om hun kampioenen, dit onder het genot van een voortreffelijk diner, te huldigen in het Wegrestaurant van Ad Valk, de Napoleon. Ad zorgt er tevens al jaren voor dat alle aanwezigen niets tekort komen. Er zullen weinig liefhebbers zijn in Nederland die “Napoleon “in Hank niet kennen; want alle vele jaren zorgt Ad Valk ervoor dat iedere fond-liefhebber uit Nederland op een zestal vrijdagmiddagen in het voorseizoen hun duifjes kunnen opleren vanuit Hank. Er word dan ook druk gebruik gemaakt van deze gelegenheid.

 

Peter van Essen begon na de soep, met het huldigen van eerst de NIC Werkendam kampioenen. Hier was Jan van Gils de grote triomfator(4de in de Superleague, vorig jaar 1ste)

 

Nog voor het hoofdgerecht waren ook de Superleague kampioenen al door Peter in het zonnetje gezet.

 

Na in de eerste Editie van de Superleague als vijfde te zijn geëindigd, was Ronald Geerdink uit Hoogerheide afgelopen seizoen voor niemand te houden en werd hij met afstand eerste kampioen.

 

Ronald heeft werkelijk een topseizoen achter de rug. Ik ga hier niet al zijn palmares van dit jaar opsommen, maar 1ste nationaal Marathon kampioen, 3de Wesm en 3de in de PIPA IATP ranking zijn wel de meest prestigieuze van 2018.

 

2de kampioen is geworden Harry de Jong uit Nieuw Vossemeer.

 

En 3de Kampioen Martha van Geel(vorig jaar 2de). Martha is al vele jaren een bekende verschijning in het fondwereldje en zij blijft ook nu, na al die jaren, nog steeds een geduchte tegenstandster.

 

De Brabantse SuperLeague heeft na twee seizoenen bewezen levensvatbaar te zijn en omdat De Heen dit jaar gestopt is als inkorfcentrum zal Nic Tilburg volgend seizoen de gastheer zijn voor de 3de editie van de Brabantse Superleague huldiging.

 

Zet ze alvast scherp voor het nu snel naderende seizoen 2019,

 

J.W. van Gils , Oosterhout.

Kampioenen Brabantse Superleague 2018: Harry de Jong (2e), Ronald Geerdink (1e) en Martha van Geel (3e)
Kampioenen Brabantse Superleague 2018: Harry de Jong (2e), Ronald Geerdink (1e) en Martha van Geel (3e)